Meble i urządzenia
   ze stali nierdzewnej dla gastronomii

XV edycja Dorszowych Żniw

XV edycja Dorszowych Żniw

Jubileuszowa edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich już za nami. Zmagania kucharzy odbyły się 7 lipca, w Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu. W tym roku uczestnicy mieli za zadanie przygotować zakąskę z krzyżowej wołowej oraz danie główne
z wykorzystaniem polędwicy z dorsza i puree ziemniaczanego.

Jednym ze sponsorów wydarzenia po raz kolejny została firma Komat, która zadbała o stanowiska pracy
8 drużyn kucharskich biorących udział w rywalizacji. 

Podczas tegorocznych Dorszowych Żniw obyła się również degustacja win, Carvingowa Olimpiada Graffiti,
a także kiermasz zdrowej żywności oraz produktów regionalnych.

Gala finałowa tradycyjnie miała miejsce tego samego dnia wieczorem. Podczas gali, wręczono podziękowania firmom partnerskim, sponsorom i jurorom oraz organizatorowi – Krzysztofowi Szulborskiemu.

Następnie ogłoszono zwycięzców mistrzostw:

I miejsce - Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda – Restauracja Sowa, Bydgoszcz,
II miejsce - Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki – Restauracja Warszawska, Hotel Centrum Sosnowiec,
III miejsce - Jakub Nowak i Dariusz Zajdlewicz – Restauracja Memo, również z Bydgoszczy,

Zarówno laureatom jak i wszystkim pozostałym uczestnikom serdecznie gratulujemy!

 

 Data: 2018-07-16
 Kategoria: Wydarzenia