Meble i urządzenia
   ze stali nierdzewnej dla gastronomii

Finał 18. edycji Kulinarnego Pucharu Polski z firmą Komat

Finał 18. edycji Kulinarnego Pucharu Polski z firmą Komat

W trakcie tegorocznych targów POLAGRA GASTRO już po raz XVIII odbył się finał Kulinarnego Pucharu Polski. W tym najbardziej prestiżowym na polskim rynku konkursie wzięło udział 10 drużyn. Najlepsi z najlepszych przygotowywali swoje konkursowe dania na stanowiskach wyposażonych przez firmę Komat.

Zwycięzcami tej edycji zostali Bartosz Peter i Dawid Wojciechowski z restauracji Salt w Hotelu Copernicus w Toruniu. Dla Bartosza Petera było to drugie z rzędu zwycięstwo. Obrona tytułu Najlepszego z najlepszych to do tej pory jedyna taka sytuacja w historii konkursu.

Kucharze startujący w KPP oceniani byli przez znakomite, międzynarodowe Jury.

Rywalizacja składała się z trzech konkurencji. Pierwszego dnia zawodnicy mieli przygotować przystawkę na bazie pstrąga i buraka oraz deser, w którym obowiązkowymi składnikami były dynia, jogurt naturalny i herbata earl grey. Podczas drugiego dnia zadaniem kucharzy było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem kaczki.

Znakomicie poradzili sobie również Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski z NIFTY No.20 w Poznaniu, którzy zajęli II miejsce.

Na ostatnim miejscu na podium znaleźli się natomiast Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Wszystkim drużynom startującym w tegorocznej edycji serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

 Data: 2018-10-09
 Kategoria: Wydarzenia