Meble i urządzenia
   ze stali nierdzewnej dla gastronomii

XVII Kulinarny Puchar Polski z Komatem

XVII Kulinarny Puchar Polski z Komatem

27 września rozstrzygnięto zmagania o Kulinarny Puchar Polski 2017.

Finał trwał dwa dni, a o zwycięstwie decydowało profesjonalne międzynarodowe jury. Pierwszego dnia uczestnicy mieli za zadanie przygotować przystawkę z przepiórką w roli głównej oraz deser: szarlotkę z jabłkami grójeckimi.

Drugiego dnia zawodnicy przygotowali danie główne z wykorzystaniem halibuta, szynki parmeńskiej i czarnego ryżu.

Rywalizacja kucharzy zakończyła się zwycięstwem Bartosza Petera i Rafała Kudlińskiego, którzy reprezentowali Copernicus Toruń Hotel.

Doskonale poradzili sobie także Paweł Salamon i Maciej Pisarek, którzy zdobyli II miejsce.

Na III miejscu znaleźli się natomiast Paweł Kubera i Kajetan Świokła.

Serdecznie gratulujemy! 

 

 

 

 Data: 2017-09-28
 Kategoria: Wydarzenia