Meble i urządzenia
   ze stali nierdzewnej dla gastronomii

Dorszowe żniwa ponownie z firmą Komat

Dorszowe żniwa ponownie z firmą Komat

30 czerwca w średniowiecznym Zamku w Gniewie odbyły się już po raz XVI Dorszowe Żniwa, czyli Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich.

8 wspaniałych dwuosobowych zespołów kucharskich rywalizowało ze sobą pod okiem wybitnych jurorów z branży gastronomicznej, takich jak Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Aleksandra Sowa, Krzysztof Szulborski i innych. 

Zadaniem drużyn było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem: dorsza bałtyckiego, dowolnego fondu marki Chef, śmietanki 36% Polmlek, Oleju z Esencją Masła Kruszwica, a także deseru z wykorzystaniem YUZU od Morning food for tomorrow.

W zamku na czas mistrzostw zgromadziła się znakomita część branży gastronomicznej. Podczas tego wydarzenia nie mogło zabraknąć także firmy Komat.

Dorszowe Żniwa zakończyły się sukcesem Radosława Gierałtowskiego i Mateusza Janusza z Restauracji Szafarnia 10 z Gdańska. Drugie miejsce zajęli kucharze z Restauracji Pasja i Smak z Chorzowa, czyli Przemysław Gościniak i Łukasz Gościniak. Na podium stanęli również Dorota Gozik i Robert Pakuła z Restauracji Monidło w Poznaniu.

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy! 

 

 Data: 2017-07-06
 Kategoria: Wydarzenia