XVII Kulinarny Puchar Polski z Komatem
XVII Kulinarny Puchar Polski z Komatem
27 września rozstrzygnięto zmagania o Kulinarny Puchar Polski 2017.
Finał trwał dwa dni, a o zwycięstwie decydowało profesjonalne międzynarodowe jury. Pierwszego dnia uczestnicy mieli za zadanie przygotować przystawkę z przepiórką w roli głównej oraz deser: szarlotkę z jabłkami grójeckimi.
Drugiego dnia zawodnicy przygotowali danie główne z wykorzystaniem halibuta, szynki parmeńskiej i czarnego ryżu.
Rywalizacja kucharzy zakończyła się zwycięstwem Bartosza Petera i Rafała Kudlińskiego, którzy reprezentowali Copernicus Toruń Hotel.
Doskonale poradzili sobie także Paweł Salamon i Maciej Pisarek, którzy zdobyli II miejsce.
Na III miejscu znaleźli się natomiast Paweł Kubera i Kajetan Świokła.
Serdecznie gratulujemy!
Data: 2017-09-28
Data: 2020-11-27
Pierwsza konferencja naukowa z zaplanowanego cyklu debat skierowanych do przedsiębiorców zorganizowana z inicjatywy Posła do Parlamentu Europejskiego prof. Zdzisława Krasnodębskiego odbyła się w siedzibie firmy Komat w Romanowie Dolnym pod Czarnkowem.
Data: 2020-11-24
Zapraszamy na współorganizowaną wraz z firmą Komat i Polską Izbą Biznesu debatę online z udziałem prof. Zdzisława Krasnodębskiego, Posła do Parlamentu Europejskiego oraz grona zaproszonych ekspertów.
Data: 2020-11-17
Z powodu pandemii nie tylko gastronomia i turystyka przechodzą trudny okres. W tym szczególnym czasie Komat postanowił wesprzeć również lokalnych artystów.